Op pad met een psycholoog in de natuur van Rotterdam. 

Waarom de groene GGZ zo prettig is. 

In Rotterdam biedt het samenwerken met een buitenpsycholoog een unieke en verfrissende benadering van geestelijke gezondheid. De drukte van het stadsleven kan soms overweldigend zijn: constant omringd door beton, verkeer en de alledaagse stress. Gelukkig kan de groene GGZ jou helpen om weer in contact te komen met jezelf en de natuur. GZ-psycholoog Susan van Hacht neemt jou namelijk graag mee voor therapie naar het Kralingse Bos in Rotterdam.

Laten we eens kijken naar waarom deze groene spreekkamer zo prettig is.

  • Verbinding met de natuur: Een van de meest waardevolle aspecten van het samenwerken met een buitenpsycholoog is de mogelijkheid om weer in verbinding te komen met de natuur. Rotterdam, hoewel een stedelijke omgeving, heeft namelijk prachtige groene gebieden, parken en waterwegen die jou een rustpunt kunnen bieden. Denk aan het Kralingse Bos, het Eiland van Brienenoord, Trompenburg of deze parel: de Historische tuin Schoonoord. Door tijd door te brengen in de natuur kun je de drukte van het dagelijks leven even loslaten en je verbinden met iets groters dan jezelf. De rustige omgeving en de frisse lucht helpen je om stress te verminderen en je mentale welzijn te verbeteren.
  • Beweging en lichaamsbewustzijn: Het werken met een buitenpsycholoog moedigt beweging en lichaamsbewustzijn aan. Door samen te wandelen of te bewegen in de natuur, werk je zowel aan je lichaam als geest. Door tijdens therapie te ervaren hoe prettig het buiten zijn is, wordt de drempel lager om buiten de sessies ook vaker buiten te zijn in je eigen omgeving van Rotterdam of daarbuiten. En hoe vaker je buiten komt, hoe prettiger jij je gaat voelen. Fysieke activiteit stimuleert namelijk de aanmaak van endorfines, een stof waardoor je je gelukkiger en energieker gaat voelen. En daar wil je meer van!
  • Een ander perspectief: Een buitenpsycholoog pakt het anders aan dan een psycholoog in de spreekkamer. Een buitenpsycholoog kan je helpen om je problemen en uitdagingen vanuit een ander perspectief te bekijken en betrekt daar graag de natuur bij. Terwijl je wandelt in het Kralingse Bos of een ander natuurgebied, begeleidt de buitenpsycholoog je bij het stellen van vragen, het reflecteren op je gedachten en het ontdekken van nieuwe inzichten. De natuurlijke omgeving werkt hierbij als co-therapeut. En door jouw creativiteit en verbeelding te stimuleren buiten, lukt het om makkelijker nieuwe oplossingen te vinden voor problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. 

Conclusie
Kortom, het samenwerken met een psycholoog in de frisse buitenlucht in de natuur van Rotterdam biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van het stadsleven. Het combineren van psychologie, beweging en natuur is ontzettend waardevol: het leidt tot meer verbinding met de natuur, meer beweging, meer lichaamsbewustzijn en nieuwe perspectieven. Stuk voor stuk factoren die jou helpen bij jouw herstel.

Maak jij ook de stap? Meld je aan of lees meer over mijn werkwijze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *