Over Susan

Wandel mee met psycholoog Susan van Hacht in het Kralingse Bos.

Hoe ik mensen help?

In 2022 heb ik Buitenpsycholoog Rotterdam opgericht vanuit mijn bevlogenheid voor de groene GGZ. Hoe fijn dat dit buiten kan! In mijn behandeltrajecten ga ik voor maatwerk. Protocollen kunnen maatwerk en oprecht contact maken in de weg staan, doordat het gehele proces voor iedereen al van tevoren is vastgelegd. Ik zie in de praktijk terug dat iedereen zijn eigen weg naar herstel of verandering volgt. Ik heb er dan ook voor gekozen om de protocollen los te laten en te kiezen voor een procesgerichte aanpak van de evidence-based  behandelmethoden. En dat werkt! 

Juist door goed te luisteren om vervolgens aan te sluiten daar waar mensen staan in hun proces, kunnen het uitvoeren van specifieke oefeningen en het bespreken van bepaalde thema’s binnen de behandeling een veel grotere impact maken. 

Mijn groene spreekkamers bevinden zich in het Kralingse Bos en in park De Twee Heuvels in Rotterdam IJsselmonde. Daar werk ik graag en voornamelijk met technieken uit de ACT, schematherapie, Cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness en oplossingsgerichte gedragstherapie. 

Nog wat luchtige feitjes over mij?

Ik ben Susan van Hacht. Ik ben getrouwd en samen zorgen we voor onze gezellige kleuter in Rotterdam-Zuid. Waar ik echt blij van word zijn cappuccino’s in de morgen, buiten zijn (al helemaal als de zon schijnt!) en hardrockconcerten bezoeken zoals ACDC, Metallica, Kiss, Greta van Fleet. Binnenkort hopen we naar The Cult te gaan, als het nog lukt om ergens een kaartje te vinden! In de avond gaan de benen omhoog en kijk ik graag filmklassiekers met een beamer op ons witte scherm. Al jaren droom ik van reizen met een ouderwets campertje! Samen met mijn dochter modder ik wat aan in onze tuin met de Makkelijke Moestuin.
 

Sinds 2014 ben ik werkzaam als psycholoog en sinds 2018 ben ik geregistreerd GZ-psycholoog. Ik hou van mijn vak en zoek regelmatig de verdieping op om mijzelf te enthousiasmeren over de laatste ontwikkelingen. Zo ben ik recent de diepte in gegaan over wandeltherapie bij rouw en verlies.

Via Instagram laat ik aan mensen o.a. zien wat Buitenpsychologie inhoud. Neem gerust een kijkje!

Wandel mee met ervaren GZ-psycholoog Susan van Hacht in het Kralingse Bos.