Over Amy

Over buitenpsycholoog Amy

Hoe ik mensen help?

Binnen de steriele muren van het ziekenhuis ben ik tot inzicht gekomen dat natuur, groen en bewegen enorm ondersteunende en versterkende factoren zijn die bijdragen aan de effectiviteit van de behandeling. Om deze reden ben ik mijzelf hierin gaan verdiepen, heb ik de opleiding gedaan tot buitenpsycholoog en bied ik nu ook buitentherapie. En wat een geweldige zet! Ik ben enorm dankbaar dat de natuur nu als mijn spreekkamer fungeert, en ja (meestal) ook als het koud is en regent! 

Ook ik werk niet volgens vaste protocollen maar ga voor maatwerk en een procesgerichte aanpak. Hierbij maak ik gebruik van technieken uit verschillende behandelvormen, zoals cognitieve gedragstherapie, ACT, oplossingsgerichte therapie, (medische) hypnose, mindfulness en EMDR. 

Mijn g
roene spreekkamer bevindt zich in de Delftse Hout in Delft. Dit is een mooi recreatiemeer omringd door een bosrijke omgeving. Vanuit Rotterdam is deze plek gemakkelijk in een kwartiertje te bereiken via de A13 afslag Delft. 

Wat luchtige feitjes over mij?

Ik ben Amy van Blitterswijk-Verberne.  Ik ben getrouwd en moeder van drie lieve en energieke kinderen in de basisschoolleeftijd. De mensen om mij heen omschrijven mij als een rustig, positief, empathisch, beschouwend en gedreven persoon. Ik ben graag in goed gezelschap, hou van eropuit trekken in de natuur, reizen en sporten

Sport heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb jarenlang op eredivisie niveau gebasketbald en speel momenteel nog steeds op landelijk niveau. Naast basketballen sport ik ook graag buiten; heerlijk om een stuk hard te lopen of een mooi rondje te rijden op de racefiets. De geluks- en feelgood-hormonen die hierbij vrijkomen zijn heel fijn!

Sinds 2008 ben ik werkzaam als psycholoog en sinds 2018 als GZ-psycholoog. Ik heb op verschillende plekken gewerkt en heb veel ervaring opgedaan binnen de medische psychologie in het ziekenhuis. Hier doe ik diagnostiek en behandeling bij kinderen en volwassenen (ouders) die in behandeling zijn in het ziekenhuis en ook last hebben van psychische klachten.