Aan de slag!
Het proces van aanmelding tot behandeling.
Stap 1. Aanmelding
Je meldt jezelf aan door zelf een informatiegesprek in te plannen in de belagenda via de knop onderaan op deze pagina. In de belkalender kun je ook gelijk zien bij wie er op dit moment plek is: Susan, Amy of Nadine.
Een informatiegesprek is een kort (15 min.) en vrijblijvend telefonisch contact met Susan. In dat kwartier krijgen kun jij vertellen waar je hulp bij nodig hebt en vertelt Susan waar wij hulp bij kunnen bieden.
Aan het einde van dit gesprek hebben we beide een idee of een intakegesprek bij Buitenpsycholoog Rotterdam zinvol gaat zijn. Indien we samen denken dat dit zinvol gaat zijn, plannen we gelijk een afspraak in voor een intakegesprek bij Susan, Amy of Nadine. Het intakegesprek vindt zo snel mogelijk plaats en altijd binnen 4 weken na het informatiegesprek.
Na het inplannen van een datum, ontvang je een afspraakbevestiging per e-mail. Hierin staat ook omschreven wat er nog nodig is om je aanvraag compleet te maken, zoals een verwijsbrief van de huisarts en het invullen van de bijgevoegde akkoordverklaring. Je huisarts kan de verwijsbrief digitaal versturen naar de praktijk via Zorgdomein. Zorg dat je dit compleet hebt vóór je intakegesprek, om in aanmerking te komen voor de vergoeding van jouw verzekeraar.
Stap 2. Intakegesprek
Tijdens de intake breng je met één van ons samen in kaart waar je nu last van hebt, hoe je leven er in betere tijden uitzag, wat je hulpvraag is en wat je hoopt dat therapie je gaat opleveren. Het komt voor dat extra onderzoek nodig is om een beter beeld te krijgen van de problemen. Extra onderzoek kan bestaan uit vragenlijsten, afnemen van testen of een vraaggesprek met iemand uit de omgeving.
Een intakegesprek duurt 45-60 min. per keer. Meestal zijn twee intakegesprekken nodig om een goed beeld te krijgen en om een behandelplan op maat te maken. Ben je akkoord met het behandelplan? Dan gaan we van start met de behandeling. We plannen gelijk een vervolgafspraak in voor op de korte termijn om met de behandeling aan de slag te gaan!
Heel soms komt het voor dat we tijdens de intake samen tot de conclusie komen dan je elders met jouw hulpvraag beter op je plek bent, bijvoorbeeld in de specialistische GGZ omdat er langdurige of intensievere zorg nodig is. In dat geval zal je worden doorverwezen.
Stap 3. Behandeling
Tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende evidence-based behandeltechnieken die vertaald zijn naar een vorm die passend is bij het buitenzijn in de natuur. De technieken die wij procesgericht inzetten vinden hun basis in de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte gedragstherapie, traumatherapie EMDR, Acceptance & Commitment Therapy, schematherapie, lichaamsgerichte therapie en ervaringsgerichte therapie.
Als het helpend is voor jouw behandeling kan het zijn dat we je vragen thuis oefeningen te doen die je in de sessie waarschijnlijk al hebt ervaren of hebt voorbesproken.
Aan het eind van het traject hebben we wat te vieren!
Jij hebt namelijk een positieve verandering gemaakt in jouw leven. Jij ervaart meer rust in je hoofd, bent milder geworden voor jezelf én je haalt meer voldoening uit je leven.