Werkwijze

Aan de slag!

Het proces van aanmelding tot behandeling.

Stap 1. Aanmelding

Je kunt jezelf direct aanmelden bij Buitenpsycholoog Rotterdam via de knop onderaan op deze pagina. Jezelf direct laten verwijzen door je huisarts is ook mogelijk. 

Na de aanmelding volgt er altijd kort en vrijblijvend telefonisch contact. In een kwartier krijgen we een eerste indruk van elkaar en wordt helder wat jij nog nodig hebt om je aanmelding compleet te maken, zoals een verwijsbrief. 

Aan het einde van dit gesprek hebben we beide een idee of een intakegesprek zinvol gaat zijn. Zodra je aanmelding compleet is kunnen we samen een intakegesprek gaan inplannen.  

Meld je aan voor therapie in de natuur van rotterdam of barendrecht
Een intakegesprek met de psycholoog in de natuur van Rotterdam of Barendrecht.

Stap 2. Intakegesprek

Tijdens de intake zal ik om persoonlijke gegevens vragen. Vervolgens brengen we samen in kaart waar je nu last van hebt, hoe je leven er in betere tijden uitzag, wat je hulpvraag is en wat je hoopt dat therapie je gaat opleveren. Het komt voor dat extra onderzoek nodig is om een beter beeld te krijgen van de problemen. Extra onderzoek kan bestaan uit vragenlijsten, afnemen van testen of een vraaggesprek met iemand uit de omgeving. 

Een intakegesprek duurt 45-60 min. per keer en vaak zijn er twee gesprekken nodig. Na afloop van de intake maken we een inschatting of een behandeling door mij je iets gaat opleveren.

Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Nadat je hiermee akkoord bent gegaan, start de behandeling. 

Stap 3. Behandeling

Tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende behandeltechnieken die aansluiten op jouw proces. Ik gebruik vaak technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte gedragstherapie, traumatherapie EMDR, Acceptance & Commitment Therapy, schematherapie en ervaringsgerichte therapie. Als het helpend is voor jouw behandeling kan het zijn dat ik je vraag huiswerkopdrachten uit te voeren. 

Aan het eind van het traject hebben we wat te vieren! Jij hebt namelijk een positieve verandering gemaakt in jouw leven. Jij ervaart meer rust in je hoofd, bent milder geworden voor jezelf én je haalt meer voldoening uit je leven. 

Behandeling in de natuur van Rotterdam of Barendrecht met psycholoog Susan van Hacht.