Therapie in Rotterdam en Delft bij laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen

Worstel je met een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen?

Een laag zelfbeeld of lage zelfwaardering gebruiken we om te beschrijven wanneer je een negatief beeld van jezelf hebt en weinig vertrouwen in je eigen capaciteiten.

Een laag zelfbeeld of een lage zelfwaardering kan jouw levenskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden op meerdere gebieden. Zo kun jij je vaak minderwaardig, somber of angstig voelen. Het kan zijn dat jij je vaker terugtrekt uit sociale situaties of dat je juist gaat overcompenseren door hoog van de toren te gaan blazen. Een laag zelfbeeld kan ook van invloed zijn op jouw prestaties tijdens je studie of op je werk. Je vergelijkt jezelf regelmatig met anderen en legt de lat voor jezelf hoog. Dit kan maken dat je vervolgens bang bent om te falen. Om dat te voorkomen kan het zijn dat je zaken gaat vermijden.

Een laag zelfbeeld kan ontstaan wanneer je als kind weinig erkenning of waardering hebt gehad, je opgegroeid bent met een kritische of onzekere ouder of door pestervaringen. Soms blijkt het lastig te zijn om een directe oorzaak aan te wijzen.

Behandelen van een laag zelfbeeld

Jezelf nooit goed genoeg vinden of jezelf continu minder vinden dan de anderen om jou heen? Jij verdient zoveel beter dan deze negatieve gedachten! Wat goed dat jij een positieve verandering hier in wilt maken. De eerste stap naar hulp ben jij al aan het nemen, namelijk door op zoek te gaan naar een psycholoog die bij jou past. Een goede klik is ontzettend belangrijk tijdens therapie.

Tijdens therapie gaan we ons eerst richten op het verkrijgen van inzichten: Hoe is jouw lage zelfbeeld ontstaan? In welke situaties heb jij daar in het hier en nu extra last van? Hoe ga jij daar mee om in het dagelijkse leven? Vervolgens helpen wij jou bij het versterken van diverse vaardigheden waarmee jij afstand kan gaan nemen van jouw kritische verstand. Daarnaast ga jij doormiddel van verschillende oefeningen leren om een goede vriend(in) voor jezelf te worden.

Wanneer je sterke beelden of herinneringen hebt aan gebeurtenissen die van invloed zijn geweest op jouw huidige zelfbeeld, dan kan EMDR een uitkomst bieden. 

 

Het doel is om jou te helpen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en positieve gevoelens over jezelf, wat kan leiden tot verbeterde relaties, betere prestaties en een betere kwaliteit van leven.

De natuur in met Buitenpsycholoog Rotterdam

Vanuit Buitenpsycholoog Rotterdam combineren wij traditionele therapie met een natuurlijke omgeving. Terwijl je aan jezelf werkt geniet jij tegelijkertijd ook van de rust en de prachtige omgeving van Rotterdam of Delft. Door te wandelen in deze fijne omgeving, lukt het makkelijker om je open te stellen. In plaats van vast te blijven zitten in je negatieve overtuigingen over jezelf, ga jij nieuwe constructieve perspectieven op jezelf ontdekken. Hierbij zetten we de natuur in als onze co-therapeut

Ben jij klaar om stappen te zetten naar een positief zelfbeeld? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. 

Therapie in de natuur met de psycholoog in het kralingse bos voor een positief zelfbeeld.