Therapie in Rotterdam & Delft bij angst en paniek

Worstel je met angst of paniek?

Angsten horen bij het leven. Het waarschuwt ons wanneer we niet veilig zijn en in actie moeten komen. Wanneer je alarmsysteem te verfijnd staat afgesteld kunnen wij daar last van krijgen. Onze angsten kunnen dan een eigen leven gaan leiden.

Wanneer je worstelt met een angststoornis heb je vaak last van aanhoudende gevoelens van angst en zorgen, die leiden tot verschillende lichamelijke en emotionele klachten. Je kunt je overweldigd voelen door angsten en je vaak zorgen maken over dingen die buiten jouw controle liggen. Als je een angststoornis hebt, kun je last hebben van symptomen zoals hartkloppingen, zweten, trillen, ademhalingsproblemen, slapeloosheid of dwangmatig gedrag. 

Er zijn verschillende soorten angststoornissen waar je last van kunt hebben, zoals de gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, sociale angststoornis en specifieke fobieën. Elk type angststoornis heeft zijn eigen specifieke symptomen en triggers.

 

Behandelen van angst of paniek

Angsten kunnen je leven overnemen. Wat goed dat jij nu een stap hebt gezet naar een vrijer leven door hulp te zoeken! Het vinden van een psycholoog die goed bij je past is belangrijk. Alleen wanneer jij je op je gemak voelt bij je therapeut kun jij de volgende stappen gaan zetten in jouw herstel. 

Tijdens therapie richten we ons eerst op de oorzaak van jouw angsten. Soms heb je een nare gebeurtenis meegemaakt en kun je dit niet loslaten. De herinnering achtervolgt je en de kleine dingen uit het dagelijkse leven kunnen bij jou een herbeleving veroorzaken. Of je hebt een beeld in jouw hoofd zitten van een doemscenario. De situatie is dan (nog) niet werkelijk geworden, toch heeft het beeld jou in zijn greep. Wanneer dit het geval is, is EMDR een effectieve behandelmethode. Lees hier meer over EMDR

Andere keren is er geen direct aanwijsbare oorzaak voor je angsten. Je bent al langere tijd vaak bang en bezorgd voor uiteenlopende zaken. Dit gevoel is steeds erger geworden. Het kan zijn dat je hierbij ook last hebt van paniek. Vaak probeer je houvast te bieden door situaties uit de weg te gaan, afleiding te zoeken of het juist controleerbaar te houden. Op korte termijn werkt dit vaak, op lange termijn kost je dit veel energie en maakt het je wereld kleiner. Tijdens Acceptance & Commitment therapie helpen wij jou om te gaan met jouw angstgevoelens, zodat er meer ruimte ontstaat voor de dingen die je écht belangrijk vindt in jouw leven.  

De natuur in met Buitenpsycholoog Rotterdam

Vanuit Buitenpsycholoog Rotterdam combineren wij traditionele therapie met een natuurlijke omgeving. Terwijl je aan jezelf werkt geniet jij tegelijkertijd ook van de rust en de prachtige omgeving van Rotterdam of Delft. De natuur biedt jou een kalmerende en rustgevende omgeving, waardoor je je veilig en comfortabel kunt voelen. Het helpt om je geest te ontspannen en je te focussen op het huidige moment. Ook gaan we aan de slag met oefeningen waarbij we de natuur inzetten als krachtig middel om te komen tot nieuwe inzichten en meer rust in je hoofd. 

Ben jij klaar om stappen te zetten in jouw herstel? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. 

Behandelen van angst of paniek in de natuur van Rotterdam of Barendrecht.