Therapie in Rotterdam en Delft bij gevoelens van zinloosheid

Worstel je met het gevoel dat het leven zinloos is?

Het leven kan soms zinloos aanvoelen, vooral wanneer we geconfronteerd worden met tegenslagen of persoonlijke moeilijkheden. Het gevoel van zinloosheid kan ons overvallen en ons gevoel van welzijn en geluk aantasten. Als je het gevoel hebt dat je gevoelens van zinloosheid niet verdwijnen, dan kun je baat hebben bij therapie. 

Behandelen van gevoelens van zinloosheid

Wat goed dat jij nu een stap hebt gezet door hulp te zoeken! Het vinden van een psycholoog die goed bij je past is belangrijk. Alleen wanneer jij je op je gemak voelt bij je therapeut kun jij de volgende stappen gaan zetten in jouw herstel. 

Therapie is een effectieve manier om gevoelens van zinloosheid te behandelen. Tijdens therapie ga je in plaats van gevoelens van zinloosheid te vermijden of te onderdrukken, juist aangemoedigd worden om deze te leren verdragen. Wij helpen je te accepteren dat er momenten in het leven kunnen zijn waarin het leven geen duidelijke betekenis lijkt te hebben. Daarnaast werken we aan het vergroten van jouw inzichten, o.a. door beperkende overtuigingen te identificeren die bijdragen aan gevoelens van zinloosheid.

In een andere fase van de therapie gaan we ons juist richten op wat écht belangrijk voor jou is in het leven, zelfs als er momenten zijn waarop het leven zinloos lijkt. Je gaat ruimte leren maken voor positieve, op waarden gebaseerde overtuigingen. Om vervolgens doormiddel van het vergroten van je toewijding aan je persoonlijke waarden, weer een betekenis en doel in je leven te vinden. 

De natuur in met Buitenpsycholoog Rotterdam

Vanuit Buitenpsycholoog Rotterdam combineren wij traditionele therapie met een prachtige natuurlijke omgeving in de buurt van Rotterdam of Delft. Therapie in de natuur is een krachtige manier om gevoelens van zinloosheid aan te pakken. De natuur helpt je namelijk om te vertragen, te ontspannen en te reflecteren op je gedachten en gevoelens. Het helpt je ook te verbinden met iets dat groter is dan jouzelf en je een gevoel van betekenis en een doel te geven.

Ben jij klaar om stappen te zetten naar een leven dat zinvol voelt? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. 

Prachtig uitzicht tijdens therapie in de natuur met de psycholoog Rotterdam.