Therapie in Rotterdam en Delft bij depressie en somberheid

Worstel je met een depressie?

Wanneer je worstelt met een depressie heb je vaak al enige tijd last van somberheid, lusteloosheid en minder interesse in je hobby’s of andere activiteiten die je eerst fijn vond om te doen. Deze gevoelens kunnen zo ernstig zijn dat jouw dagelijkse functioneren eronder is gaan lijden.

Je kunt daarbij ook last hebben van fysieke klachten zoals vermoeidheid, slaapproblemen, veranderingen in je eetlust en concentratieproblemen. Schuldgevoelens en je waardeloos voelen komen regelmatig bij een depressie voor. Ook kan het voorkomen dat jij het leven niet meer ziet zitten en je regelmatig aan de dood denkt. 

Behandelen van een depressie

Het kan moeilijk voor je zijn om zelf uit een depressie te komen. De eerste stap naar hulp heb jij al genomen, namelijk door rond te kijken naar een psycholoog die bij jou past. Een belangrijke stap, want een goede klik met jouw therapeut is onmisbaar. 

Tijdens therapie richten we ons eerst op het verkrijgen van inzichten: hoe komt het dat je in deze depressie terecht bent gekomen? Wat is jouw manier waarmee jij probeert staande te blijven bij tegenslagen in het leven? Hoe helpt dit jou op dit moment? Vervolgens onderzoeken we samen hoe jij jouw veerkracht kunt vergroten, zodat jij uit deze donkere put kan klimmen. Veerkracht die jij ook in de toekomst kan gebruiken als je nieuwe obstakels in het leven tegenkomt. 

De natuur in met Buitenpsycholoog Rotterdam

Vanuit Buitenpsycholoog Rotterdam combineren wij traditionele therapie met een natuurlijke omgeving. Terwijl je aan jezelf werkt geniet jij tegelijkertijd ook van de rust en de prachtige omgeving van Rotterdam of Delft. Jezelf blootstellen aan de natuur helpt om je stress te verminderen, je beter te laten concentreren en je gevoel van welzijn te bevorderen. Deze voordelen dragen bij aan een verbeterde stemming en meer optimisme over de toekomst. Tijdens therapie gaan we ook aan de slag met oefeningen waarbij we de natuur inzetten als krachtig middel om te komen tot nieuwe inzichten en meer rust in je hoofd. 

Ben jij klaar om stappen te zetten in jouw herstel? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. 

Behandelen van depressie met de psycholoog in de natuur van Rotterdam of Barendrecht.