Therapie in Rotterdam en Delft bij aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)

Worstel je met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)?

Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) zijn fysieke klachten die langer dan enkele weken tot maanden aanhouden, waarvoor geen medische oorzaak kan worden gevonden. Dit betekent dat er geen specifieke lichamelijke afwijkingen of aandoeningen zijn die de klachten kunnen verklaren. Voorbeelden van aanhoudende lichamelijke klachten zijn chronische pijn, vermoeidheid, duizeligheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn en slaapproblemen.

Het is belangrijk op te merken dat de aanwezigheid van aanhoudende lichamelijke klachten niet betekent dat de klachten psychisch zijn of dat je de klachten verbeeldt. In plaats daarvan kunnen deze klachten het gevolg zijn van een complexe interactie tussen biologische, psychologische en sociale factoren. De precieze oorzaken van aanhoudende lichamelijke klachten zijn nog niet helemaal bekend. Stress, traumatische gebeurtenissen, slaapgebrek, leefstijlfactoren zoals te weinig lichaamsbeweging en ongezonde voeding, en andere psychosociale factoren zoals verhoogde stress en angst, kunnen allemaal bijdragen aan de ontwikkeling en het voortduren van aanhoudende lichamelijke klachten.

Behandelen van aanhoudende lichamelijke klachten

De gevolgen van aanhoudende lichamelijke klachten kunnen een grote impact hebben op jouw kwaliteit van leven. Wat goed dat jij nu een eerste stap naar hulp zoeken hebt gezet, namelijk door op zoek te gaan naar een psycholoog die bij jou past! Een goede klik is onmisbaar tijdens therapie. 

Kenmerkend voor aanhoudende lichamelijke klachten is dat het lastig is om een duidelijke oorzaak te vinden. Tijdens therapie nodigen wij je dan ook uit om de zoektocht naar een duidelijke oorzaak los te laten. In plaats daarvan gaan wij ons samen met jou focussen op de impact van deze klachten op jouw leven. Wat zijn de gevolgen van jouw pijnklachten of vermoeidheidsklachten voor jouw leven? Hoe ga je daar mee om? Ben je op zoek naar controle om je klachten beheersbaar te krijgen of vermijd je juist situaties? En wat zou het voor jou betekenen om uit deze strijd te stappen en de realiteit van de klachten te accepteren? Dit is wat we samen gaan onderzoeken tijdens therapie. Je krijgt hulp bij het omgaan met de beperkingen die de klachten met zich meebrengen.

Tegelijkertijd zullen wij je ook aanmoedigen om je te concentreren op belangrijke waarden en doelen in jouw leven. Ook wanneer je niet in staat bent om bepaalde activiteiten uit te voeren door lichamelijke klachten. 

Kortom, in plaats van jouw fysieke symptomen te behandelen gaan wij juist jouw emotionele en psychologische veerkracht vergroten om op die manier jouw kwaliteit van leven te verbeteren.

De natuur in met Buitenpsycholoog Rotterdam

Vanuit Buitenpsycholoog Rotterdam combineren wij traditionele therapie met een natuurlijke omgeving. Terwijl je aan jezelf werkt geniet jij tegelijkertijd ook van de rust en de prachtige omgeving van Rotterdam of Delft. De natuur wordt tijdens verschillende oefeningen ingezet als een krachtig middel om nieuwe inzichten te verkrijgen en om meer balans te vinden in je leven. 

Ben jij klaar om een ander pad te gaan bewandelen in jouw leven? Meld je dan aan via onderstaande knop. 

Prachtig uitzicht tijdens het leren omgaan met aanhoudende lichamelijke klachten met buitenpsycholoog Rotterdam.