Collega gezocht!

Wil jij ook meer frisse lucht, fluitende vogels en groen in je spreekkamer?

Buitenpsycholoog Rotterdam is aan het groeien: steeds meer mensen weten de praktijk te vinden en melden zich aan om in de natuur samen stappen te gaan zetten in hun veranderproces. Hoe gaaf! De praktijk is daarom nu op zoek naar een GZ-psycholoog die net zo enthousiast achter onze visie kan staan als wij.

 

Over Buitenpsycholoog Rotterdam

Buitenpsycholoog Rotterdam staat voor psychologische zorg (bGGZ) in een ondersteunde omgeving: de natuur. In het Kralingse Bos, park De Twee Heuvels of de Delftse Hout gaan we samen met de client voor maatwerk. Niet het protocol, maar het proces waarin iemand zit wordt hierbij gevolgd. We gebruiken hiervoor wetenschappelijke en evidence-based behandelmethoden die vertaald zijn naar een buitenvorm. Aan die lange wachtlijsten doen we niet, als er plek is gaan we snel van start. Zit de praktijk vol? Dan verwijzen we graag door naar collega’s waarbij mensen wel vlot aan de slag kunnen. 

Over de doelgroep

De doelgroep die wij zien loopt uiteen van 20 tot 65 jaar. De mensen zijn vaak vastgelopen in hun leven als gevolg van hardnekkige gedragspatronen, enkelvoudige trauma’s of aanhoudende lichamelijke klachten. Als gevolg hiervan worstelen zij met uiteenlopende lichte tot matig-ernstige psychische klachten. De doelgroep is opvallend gemotiveerd! Mensen staan echt open voor verandering, maar weten vaak niet waar te beginnen. Het buitenzijn spreekt hen vaak aan vanwege de kalmerende omgeving, het wandelen en de mogelijkheid om makkelijk weg te kunnen kijken tijdens een gesprek. En het mooiste? Na het traject horen we vaak terug dat ze het buiten zo fijn vinden, dat ze de wandelingen zelf voortzetten. 

Wie zoeken wij?

Buitenpsycholoog Rotterdam is nu op zoek naar een nuchtere, gezellige GZ-psycholoog die voor een aantal uren als zzp’er in de groeiende praktijk wil werken in het Kralingse Bos of een ander park in Rotterdam op de di/woe/do of vrijdag.

Het bos als jouw spreekkamer: daar word je blij van! Je kan creatief en out-of-the-box denken, want dat vraagt het buitenwerken van je. Tijdens de behandelingen doet het lijf van jouw client net zo goed mee als zijn hoofd en je bent van de ervaringsgerichte aanpak.

Misschien heb je een opleiding tot buitenpsycholoog gevolgd of heb jij op een andere manier ervaring met het vertalen van wetenschappelijke behandelmethoden naar een buitenvorm. Verder is ervaring met ACT, schematherapie en EMDR absoluut een pré. 

Wil jij ook meer frisse lucht, fluitende vogels en groen in je spreekkamer? Dan horen wij graag van je!  

Neem direct contact op met Susan via onderstaande knop of via info@buitenpsycholoogrotterdam.nl

Met welke klachten kun jij terecht bij Buitenpsycholoog Rotterdam?